Mobbing kan gjere ein psykisk syk.

På mange måtar kunne eg tenkt meg å vore uten mange av tingene eg har opplevd, eg skulle ynskje eg hadde sluppe unna mobbing, strenge lærerforeldre (som eg i dag har veldig god relasjon til) men diverre så døde far min for 6 år sidan, overgrep skulle eg gjerne vore foruten og alle de psykiske symptomene dette har skapt.

Som barn var eg ganske engstelig, og kanskje eit lett mobbeoffer - men det rettferdigjer ikkje mobberne for det om. I dag har heile gjengen erkjent at det skjedde, og eg prøver å ta det til meg, men det er sår. Det er utruleg kva mobbing kan gjer med ein som person, kor mykje skade det kan gjer.

Eg skulle ynskje eg kunne reise rundt og forebygge mobbing, fordi det gjer noko med sjølvtilliten. Mobbing er så alvorleg at menneske har prøvd å teke sitt eige liv, man får diagnoser og må gjerne ver under psykiatrien i mange mange år for å gjenoppretta det tankemønsteret som er blitt øydelagt. 

Så du som snakke negativt om nokon, eller rakker ned, eller stengjer folk ute - tenk over kva du gjer, tenk på at det finnes konsekvenser for dette, du kan øydeleggje eit menneskes liv....

Ja man snakkar om å forebygge mobbing, men i dag vil eg tru det er verre, fordi det er mykje nettmobbing, folk kan sende sms til den som vert mobba osv. Det kan øydelegge sjølvtilliten til den som vert ramma. 

Har du vore ramma av mobbing? Det er ingen skam å snakke om det, be om hjelp for det - ikkje gå å ber det åleine, fordi kroppen hugser, kroppen vil alltid hugse tortur den går igjennom. Og man kan bli psyk av mobbing. Men kjære deg - det er IKKJE din feil! Hugs det, du er verdifull og har rett på din plass i denne verda, på lik linje som alle andre. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits